Пирин Благоевград

Пирин (Бл): Клубът е финансово стабилен!

Силният човек във втородивизионния Пирин Бл – Ива Дацева-Уорън, говори пред „Тема Спорт“ за обстановката в клуба и плановете на ръководството при настоящата ситуация.

 

 

Г-жо Уорън, каква е ситуацията в Пирин в момента?
– Спокойно е, момчетата не тренират групово. Спазваме всички условия при кризисната ситуация и се надяваме нещата да отшумят скоро. В това положение е трудно да се поддържа форма, но сме настроени по всяко време да се върнем към мачовете. Дано се случи възможно най-скоро.

Каква е вашата позиция по отношение на това как да се процедира с първенството?
– В момента изчакваме БФС какво ще каже. Ситуацията е идентична и за другите клубове, така че засега изчакваме. Ще спазим всяко решение, което се вземе от международните органи и от местните – БФС или Министерството на здравеопазването, ако има конкретни условия към клубовете.

Има ли футболисти на Пирин, които не са в България?
– При нас не са Била и Глоар Антонио, които се възстановяват и поддържат форма у дома при семействата си във Франция. Това е обсъдено с тях и сме се разбрали. За останалите играчи, които са у нас, особено чужденците, търсим да намерим най-добрия вариант. Някои предпочетоха да останат, а други да си отидат вкъщи, така че реагираме адекватно по техните желания.

А треньорският щаб в България ли е?
– Да, те са тук. Всекидневно работим с футболистите, даваме им информация, грижим се за тях както всеки професионален клуб. За всички ни е сложна ситуацията, защото сме свикнали да сме на терена и да не сме затворени толкова дълго, но нямаме избор. Трябва да си останем по домовете и да слушаме препоръките на докторите и всички медицински лица. Това е начинът да се помогне в тази ситуация.

Има ли идея за намаляване на заплатите в клуба?
– За момента не сме го коментирали. Клубът е финансово стабилен и осигурен. Ще видим как ще протече и април и след това при форсмажорна ситуация може би ще говорим по темата, но това не е най-важното сега. Въпросът е да сме здрави, а другото ще го преценяваме ден за ден. Всяка нова информация я асимилираме и на нейна база ще мислим как да процедираме.

Чисто футболно – доколко сте доволна от представянето на отбора?
– Мисля, че има доста по-сериозни неща в съзнанието на хората. Пак ще говорим за футбол, но нека да се върнем на терена и тогава. Не смятам, че сега е най-подходящият момент да коментираме представянето.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK