Септември (Сф) Локомотив София

В Локо (Сф) и Септември (Сф) орязаха заплатите си с по 50%

Ръководствата на два от претендентите за елита - Локо София и Септември София, взеха решения за намаляване на заплатите на играчите и треньорите. Възнагражденията и в двата столичани клуба ще бъдат орязани с по 50%, като това важи за всички, без значение кой колко получава по договор. Рестрикцията ще влезе в сила още за заплатите за март, които ще бъдат платени в средата на април.

 

Както е известно, бизнесът на боса на Септември Румен Чандъров е свързан основно с хотелиерството, а това е един от най-засегнатите сектори в момента. "Благодарим за проявеното мъжество, професионализъм и разбиране в тази тежка ситуация. Вярваме, че заедно ще се справим с всички настоящи и бъдещи трудности и ще се върнем по-силни", написаха септемврийци.

 

От своя страна президентът на Локо Иван Василев призна, че в това положение - без футбол, може да издържи финансово най-много два месеца.

 

"Неяснотата убива бавно отборите у нас. Нищо не знаем засега, в БФС може би не са наясно още какво ще се случи. Разбирам ги, това са форсмажорни обстоятелства, но е добре да излязат с конкретни варианти, за да сме наясно как да действаме и ние. Не виждам как ще се играе до средата или края на месец май, а дотогава имаме само разходи. До момента сме били коректни през тези 5 години, откакто съм начело на отбора. Играчите са си получили всичко, клубът няма никакви задължения. Ще има намаление на заплатите, но това не решава нещата. Изчакваме да видим дали ще има яснота кога ще се играе, за да седнем и да обсъдим бюджета. Някои отбори пуснаха своите футболисти в неплатен отпуск. И аз мога да го направя, но за момента не искам. Но и това е до време", каза Василев пред trud.bg. "Първия месец ще плащаме, втория месец пак, третия вече трудно ще има откъде да извадя пари. Моят бизнес е замразен в момента. Всичко, което имам, е затворено. Сега генерираме загуби, и то големи. Много отбори могат да се откажат, в това число и общински".

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK