Пирин Благоевград

Силният човек в Пирин Ива Уорън пред F24: Целите на Пирин си остават непроменени, през другия сезон ще гоним влизане в efbet Лига

Силният човек в Пирин (Благоевград) Ива Уорън заяви пред Football24.bg, че за момента не е обсъждано редуциране на заплатите на футболистите, както направиха вече няколко клуба у нас.

Нефтохимик, Локомотив Горна Оряховица и Ботев (Гълъбово) директно разпуснаха играчите си в неплатен отпуск, а други клубове от Първа и Втора лига сред които Левски, Славия, Ботев Враца, Кариана и други намалиха заплатите на играчите. Причината е ясна - извънредното положение в което се намира не само България, но и целия свят. 

"Ситуацията като цяло е тежка, но ние за момента не сме обсъждали намаляне на заплатите, на футболистите. Най-важното е да бъдем живи и здрави и това нещо да отмине. Плановете на Пирин остават същите и няма да се променят. През следващия сезон ще гоним място в efbet Лига и искаме не само да влезем в елита на българския футбол, където ни е мястото, но и да се утвърдим трайно там", заяви г-ца Уорън пред нашата медия.

"Плановете ни с отбора са дългосрочни. Всеки може да влезе в елита, да налее пари, и след това да изпадне, но по-важното е Пирин да бъде там, където му е мястото. Правихме селекцията в движение и звъняхме на доста играчи. Доста от футболистите не искаха да дойдат в Пирин. За това взехме тези, които бяха съгласни и които преценихме, че могат да ни свършат работа за момента. Мисля, че на фона на отбора от миналия сезон сега имаме по-добър тим, който се намира около средата на класирането, така че аз лично отчитам прогрес".

Запитахме г-жа Уорън и за благоевградски звезди като Светослав Дяков, Станислав Манолев и Николай Бодуров, които вече са към зените на своите кариери и през последните месеци се говореше усилено, че ръководството ще направи всичко възможно да ги върне в клуба, за да помогнат целта да бъде изпълнена. 

"Разбира се, че имаме интерес към тези момчета. Всеки един отбор би искал да има футболисти като тях в редиците си, в това число и Пирин. Още повече, че те са наши юноши и имат опит и класа, които могат да помогнат много на отбора. Ако те пожелаят да се завърнат в клуба разбира се, че бихме искали да станат част от нашия проект".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK