Хебър (Пз)

Силният човек в Хебър Иван Папазов пред F24: Ще се опитаме да минем на модела 60/40, никога не сме гонили на всяка цена влизане в елита

Силният човек в Хебър (Пазарджик) Иван Папазов се съгласи да говори пред Football24.bg за ситуацията във футбола ни към момента и да обясни мерките, които ще се предприемат в новака заради извънредното положение.

Известно е, че заради епидемията от коронавирус у нас първенството бе спряно и се очаква да няма футбол поне до средата на май най-рано, ако предложението за удължаване на извънредното положение бъде прието. 

В тази ситуация от Хебър ще се опитат да заложат на модела "60/40" при който държавата ще поеме 60% от осигурителния доход  на работниците, а работодателите трябва да изплащат оставащите 40%. Това разбира се ще бъде само докато първенството не бъде подновено.

"Ще се опитаме да минем на модела 60/40. Вече оправяме документите, но сега ще видим дали това ще важи и за професионални футболисти, разбира се. Ако не стане, тогава ще мислим", обяви той пред нашата медия.

"По принцип до момента не сме обсъждали намаления на заплатите на играчите заради извънредното положение, както и не сме обсъждали освободаване на други футболисти. Вие знаете, че се разделихме с няколко от момчетата преди няколко седмици. Мисля, че повече няма нужда да освобождаваме към момента". 

"Ситуацията безспорно е деликатна и ще се отрази със сигурност на футбола у нас като цяло. Аз лично мисля, че макар футболистите да правят онлайн тренировки у дома това няма как да е достатъчно, за да бъдат хвърлени веднага в игра при евентуално подновяване на първенството".

"Лично по мое мнение физическата работа е 80% от готовността на един играч, но има и още 20%, които са игровата практика. Мисля, че ако има подновяване на първенството играчите ще трябва да потренират с топка и в нормални условия поне двайсетина дни и след това да играят мачове. Без подготовка няма как". 

Засегнахме темата и с масовите писания, че едва ли не цената на Хебър е била да влезе в елита на всяка цена. Попитахме г-н Папазов и дали отборът ще гони влизане на всяка цена през следващия сезон, както се говори. 

Той обаче даде да се разбере каква е истината по този въпрос, за да няма повече спекулации.

"Вижте, нашата цел никога не е била на всяка цена да влизаме в Първа лига. Първо трябва да си оправим базата и другите неща преди да предприемем подобен ход. Сами знаете, че немалко мачове играхме извън Пазарджик, тъй като стадионът се ремонтираше. 

"Целта ни е да подобрим каквото можем, да сложим и осветление, да поработим още върху школата ни, която по мое мнение е много добра, и тогава да гоним задължително влизане".

"Хебър се бори за победа във всеки един мач, но нашата цел никога не е била на всяка цена веднага да гоним място в елита. Всичко с времето си". 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK