Созопол

Румен Димов пред F24: В тези тежки времена отборите трябва да спечелят доверието на футболистите, сега се вижда кой какъв е

Изпълнителният директор и "мотор" на Созопол Румен Димов се съгласи да коментира пред Football24.bg какво мисли за футболната ситуация в България към момента, както и дали това нещо ще се отрази на амбициозния тим, който е лидер в Югоизточната Трета лига. 

"Ситуацията е деликатна. Ние обаче сме амбициозен и сериозен клуб в който се работи професионално. В момента сме в Трета лига и мога да коментирам как виждам нещата аз в аматьорския футбол. Това нещо ще се отрази негативно на доста клубове при всички положения. В Трета лига играчите са като аматьори и нямат професионални договори. Когато обаче са в професионалния футбол играчите са по-защитени от гледна точка, че имат точно такива договори - професионални", коментира той.

"За моя радост нещата при нас са сериозни и ние сме сериозен клуб със сериозни амбиции. И тъй като имаме амбиции и сме хора се стремим да се грижим за нашите футболисти. Най-лесно е да освободиш някой в тези трудни времена. Сега точно обаче в тези тежки времена, в тази пандемия, отборите трябва да печелят доверието на футболистите, треньорите и целия персонал. Сега се вижда кой е човек, кой го е грижа за другия, кой какъв е. 

"По мое мнение първенството трябва да се доиграе и това ще бъде най-честното нещо. Всичко обаче ще зависи и от извънредното положение. Искат да го удължат с още месец. Ако то продължи до края на май или хайде до края на юни дори след това по някакъв начин мисля, че може да се доиграе сезона. Ако обаче продължи по-дълго, тогава мисля, че ще бъде най-нормално временното класиране да бъде прието за крайно и първенството да се прекрати. Говоря за Югоизточната Трета лига, тъй като както вече казах ние играем там и аз коментирам нея".

"В България си мисля, че именно в тези Трети лиги ще е най-добре да играят само българско футболисти, а по-нагоре да има някакво ограничение на чужденците като правило, за да може повече български момчета да получават шансове".

"Относно възнагражденията мога да кажа, че към момента всичко е изплатено към момчетата. Те са си по домовете и се готвят в домашни условия. Страхотни момчета, искаме да си задържим гръбнака, тъй като имаме цел влизане във Втора лига. За по-нататък ще обмисляме според ситуацията в цялата страна и извънредното положение, но в момента всичко на момчетата е платено". 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK