ЦСКА

Занев: Новините водят до психоза

Капитанът на ЦСКА Петър Занев коментира как се справя в настоящата ситуация без мачове. Той се е прибрал в родния Благоевград, където поддържа индивидуално форма. Занев говори пред Блиц Спорт.

 

"В Благоевград съм. Като всички хора съм вкъщи. Не съм от най-страхливите, които си заравят главата под юргана, но същевременно спазвам всички указания и много добре си давам сметка, че проблемът с коронавируса е сериозен", заяви Занев.

 

"За нас, спортистите, които сме свикнали на натоварване, не е хубаво да водим заседнал начин на живот. Организмът ще изпадне в шок, ако лежиш по цял ден. Затова поддържаме форма - кой вкъщи, кой навън. Аз имам маршрут и тичам в гората. Разбира се, правя го сам - няма абсолютно никакви хора с мен и около мен", допълни бранителят.

 

"На публични места излизам с маска. Когато съм вкъщи, доскоро гледах редовно телевизия. Но, честно казано, вече избягвам. Оттам идват предимно негативни новини и така се засилва психозата. Да, това не се прави умишлено, напротив -уведомяват ни за случващото се. Като се чувам обаче с приятели, усещам във всеки притеснение. Хубавото е, че държавата взе превантивни мерки и ако всички бъдем сериозни, пандемията ще свърши. Нямам идея кога ще се поднови първенството, но едва ли ще е по-рано от края на май или началото на юни. Пожелавам на всички да се пазят, да не изпадат в паника и да са здрави", добави Занев.

 

Защитникът започна тренировки с ЦСКА точно преди година. През лятото той подписа договор и се наложи като основна фигура в състава, а след като Бодуров изпадна в немилост, беше избран и за капитан на отбора.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK