ЦСКА

В ЦСКА обмислят намаляване на бюджета за заплати от следващия сезон

В ЦСКА-София обмислят намаляване на бюджета за заплати от следващия сезон, пише "Тема Спорт".

"Армейците" ще позатегнат коланите подобно на всички останали родни клубове. Това ще са нормални процеси с оглед загубите, които ще се претърпят покрай пандемията от коронавирус. Освен това клубът ще хвърли доста сили и в реконструкцията на стадиона, което отваря още едно перо за сериозни разходи.

Бюджетът за следващия сезон тепърва ще се изяснява, предвид че засега не е ясно кога изобщо ще завърши настоящият. На този етап няма изгледи мачовете да започнат преди началото на юни. Така или иначе, в ЦСКА-София отсега планират преразпределението на средствата. Намаляване на заплатите ще има и в другите водещи клубове Лудогорец и особено в Левски, където орязването ще е в доста по-големи размери.

"Червените" вече имат и набелязани трансферни цели за лятото. Те ще опитат да привлекат повече български играчи, с което да изградят солидно ядро от родни футболисти. В елита има няколко интересни имена, като на "Армията" следят ситуацията около тях. През последните две години от ЦСКА-София неведнъж опитваха да привлекат български футболисти, сред които Тодор Неделев и Мартин Минчев, но удряха на камък. Бройката на чужденците при "червените" пък ще намалее, след като през този сезон бяха използвани над 20 иностранци.

Встрани от спортно-техническите процеси, сега предстои да се изготви оценка на ЦСКА-София - на футболистите и емблемата. Това е част от процедурата по учредяването на съвместното дружество между клуба и държавата за "Армията" и Панчарево.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK