Берое

Манека: Берое ми помогна в трудна ситуация

Новото попълнение на Берое Октавио Мантека заяви, че е много щастлив, защото пак може да играе след проблемите с последния му отбор - бразилския Перилима. Той заяви, че по време на пандемията от коронавирус получава помощ от лекаря и от клуба.

 

"От един месец сме в карантина. Ситуацията е много трудна. Може да излизаме само ако отидем на пазар или до аптеката. Целият бизнес е затворен. Клубът спря тренировки. Имаме график и тренираме в домашни условия. Всеки път, когато съпругата ми или аз отидем на пазар, си слагаме маски, ръкавици и винаги ходим с дезинфектант. Тук не всеки говори английски, така че трябва да се грижим за себе си два пъти повече. Лекарят на Берое и клубът ни предоставят цялата необходима подкрепа и са ни от голяма помощ", коментира бразилецът Октавио в интервю за Mercadodofutebol.

 

"На практика мина една година, откакто играх за последно с всички проблеми, които имах с последния ми клуб Перилима. Много съм щастлив, че отново имам възможност да играя, и благодаря на Берое, че ми помогна в трудна ситуация. Взех участие във всички четири мача и успях да вкарам гол. Влизах в ритъм, подобрявах играта си с всеки двубой, но за съжаление се стигна до този проблем с пандемията от коронавирус", продължи халфът.

 

"Българското първенство е с по-физическо присъствие от всички останали, където съм играл. В Италия повече се разчита на тактиката, на защитата, а в Бразилия се търсят повече ефектните изпълнения, има повече импровизация, докато белгийското първенство е по-динамично", каза още Октавио, който в кариерата си е минал през фиорентина и Беершот.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK