Спартак (Плевен)

Краси Бислимов пред F24: Най-добре е първенствата да се прекратят, Спартак (Плевен) е готов да остане във Втора лига при решение на БФС да няма изпадащи отбори

Треньорът на Спартак (Плевен) Красимир Бислимов е на мнение, че отборът ще може да се справи и да намери нужните средства, за да пребивава нормално във Втора лига, ако се стигне до вариант да няма изпадащи в първенството.

Обсъждат се доста варианти за двете ни професионални лиги, като не е изключено при влизане на четири тима от Втора в Първа лига да се стигна до там да няма изпадащ отбор. 

В момента ситуацията е деликатна и реално погледнато първенството започна с един отбор по-малко заради фалита на Верея, а след това и Поморие се отказа. Спартак (Плевен) и Спартак (Варна) изглеждат като сигурни изпадащи, но това може да се промени.

"При нас нещата са си същите откъм финансово положение и все още имаме да получаваме заплати и премии. Общината трябва да ни преведе пари, но това няма как да стане сега, тъй като и те имат да прибират такива от сметки, данъци и други работи. В ситуцията на извънредно положение обаче е сложно", коментира той пред Football24.bg.

"За мен лично е най-удачно първенството да бъде прекратено в това класиране, което е към момента. Лично аз си мисля, че ако шампионатът се поднови ще има риск от много контузии".

"Просто не може да си стоиш у дома по два месеца, да правиш само леки домашни тренировки и след това за две седмици да влезеш във форма. Това е невъзможно".

"Да не забравяме, че лятото е доста горещо и няма да е хубаво да се играе футбол на жегите".

"Чувам, че от БФС обмилят различни варианти и се говори, че може да се стигна до там да няма изпадащи отбори, ако вкарат четири тима в елита. Това ще бъде добър вариант за нас, тъй като така ще можем да спасим професионалния си статут".

"Ние не сме се отказали от мястото си в професионалния футбол. Ако се стигне до вариант в който да не изпаднем и да си запазим мястото във Втора лига съм оптимист, че нещата могат да се организират доста по-добре във финансово отношение и да сме един нормален отбор в който всичко се плаща навреме, за да има и по-добри резултати".

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK