Литекс

Живко Желев пред F24: При възможност първенството ще трябва да се доиграе, мога да подготвя Литекс за две седмици

Треньорът на Литекс Живко Желев заяви пред Football24.bg, че според него първенството трябва да се доиграе, ако има възможност разбира се.

Не само футбола, но и животът в света към момента е на "пауза" заради коронавирусната пандемия, която е завладяла 99% от местата по земното кълбо.

У нас все още няма яснота кога може да има най-рано футбол, но извънредното положение бе удължено почти до средата на май, което ще рече, че дотогава първенствата със сигурност няма да подновят.

Болните от COVID-19 растат с всеки изминал ден и БФС не може да вземе точно и ясно решение към момента с оглед на динамичната обстановка на разпространение, на вируса.

"Ситуацията е много, много неприятна. Нито футболистите могат да упражняват професиите си в този тежък момент, нито ние треньорите можем да изпълняваме нашите задачи. Лошото е, че не се знае до кога ще продължи това нещо. И то не само футболът е засегнат, а и спорта като цяло, и живота на хората", заяви треньорът на "оранжевите" пред нашата медия.

"Лично моето мнение е, че ако ситуацията го позволява първенството трябва да продължи и да се доиграе. Има отбори, които са с мачове по-малко от други. Ние например имаме 20 мача, а други имат с два повече както се казва. Просто няма да бъде честно спрямо някои тимове да не се поднови шампионата, но както вече казах само ако ситуацията го позволи".

"В момента не можем да правим каквито и да било решения, тъй като нищо не зависи от нас. Момчетата тренират в домашни условия. Аз смятам, че за две седмици един отбор може да се подготви физически след дългата пауза за продължаване на сезон. Тук всичко опира вече до треньорската работа".

"Обикновено на подготовките след 10-12 дни е първата контрола, така че следователно играчите могат да бъдат хвърлени в игрова обстановка след два седмици подготовка.

"Най-лошото в ситуацията обаче е, че има хора, които в момента нямат никакви доходи, бизнесът ще пострада сериозно. Не се знае какво ще е след кризата. Със сигурност това ще повлияе на футбола и не само, на целия живот на хората. Можем да се надяваме само да приключи по-бързо и да можем да си върнем нормалния ритъм на живот". 

"По мое мнение, ако във Втора лига има разширение трябва да се вкарат отбори, които са финансово стабилни, за да може да изкарат сезона. Видяхте какво стана с Верея преди началото на сезона. След това и Поморие се отказаха на полусезона. Цялата ситуация е неприятна. Има и тимове в групата, които не са добре финансово. Хубаво е в един отбор нещата да са нормални във финансово отношение, за да може да се състезава на професионално ниво". 

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK