Ливърпул

Хендерсън предложи революционно решение

Европейският шампион с Ливърпул Джордан Хендерсън е предложил пред Английската Професионална Асоциация по футбол играчите от Висшата Лига да основат дарителски фонд с приходи от заплатите на играчите. Той е предложил 30% от заплатите на играчите да отиват във фонд за борба срещу коронавируса. С това е запознат и Секретарят по здравеопазване и социални грижи към Министерския съвет Мат Хенкок. Идеята на капитана на Ливърпул е всеки клуб да помогне, за да се съберат средства за медицинските служители, които се борят с вируса. Предстои обсъждане и разговори между представители на клубове.

 

 

Във Висшата Лига  има играчи, които получават по 200 000 паунда седмично и такива, които получават по малко в по малките клубове. Клубове като Тотнъм, Нюкасъл и Борнемут и Норич не одобриха решението, тъй като има и служители в клуба, които не получават толкова високи заплати. За да се получи и реализира предложението трябва единодушно да бъде прието от всички клубове. Според мнозина това предложение ще има морално послание към всички спортисти,които получават колосални заплати на фона на разразилата се по света епидемия.

Пламен Трендафилов

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK