Дунав

Киров пред F24: Макенджиев има качествата да играе в много по-добър отбор от Дунав, резервата Уго има потенциал да го замени под рамката

Треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров обяви пред Football24,bg, че ръководството на клуба си има договорка с вратаря Благой Макенджиев да остане в тима до лятото и след това, ако реши да търси друг отбор. 

През последните дни се появиха спекулации с името на вратаря, които го свързват със завръщане в отбора на който е юноша - Пирин (Благоевград). 

"Договорът на Благой е до края на сезона и ние имаме уговорка с него да пази в отбора до лятото, надявам се разбира се сезонът да се поднови. След това той става свободен агент и може да премине в който и да е друг отбор, който го пожелае. Той е изключително добър вратар. Виждам, че го свързват с Пирин и други клубове, но по мое мнение Макенджиев има потенциала да пази в най-добрите отбори у нас", коментира треньорът на "драконите" пред нашата медия.

"Ние имаме много добър втори вратар в лицето на Уго Гомейро, който взехме от ФК Кюстендил. Лично треньорът на вратарите на отбора е гарантирал за него. Момчето пази един мач срещу Лудогорец и се представи добре. Щом е в отбора си мисля, че има потенциала да бъде и първи вратар, разбира се". 

Запитахме и Киров дали в тима има инициатива да агитират хората да си стоят по домовете в тази тежка ситуация на коронавирусна пандемия, която е обзела вета.

Известно е, че в Русе вече има заразен от вируса. 

"Честно казано до момента не е имало такава кампания при нас. Забелязвам обаче, че си има хора по улиците. Мисля, че правилата трябва да се спазват, но това не е моя работа да го коментирам. Ние си гледаме футбола и с каквото може ще помогнем, ако трябва".

"Относно заплатите при нас все още не е ставало на въпрос за намаления, от ръководството никой не ни е казвал абсолютно нищо". 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK