Локомотив (ГО)

Треньорът на Локо (ГО): Вече мислим за следващия сезон

Наставникът на Локомотив (ГО) Милчо Сирмов говори за бъдещето на отбора след отмяната на извънредното положение. 

 

"След обявяването на извънредното положение в страната започнах да чувам различни тревожни новини около бъдещето на отбора през следващия сезон. Искам съвсем отговорно да кажа, че не си търся друга работа, защото работим по програма за развитие и селекцията на ОФК "Локомотив" (ГО) за 2020/2021 година.

 

 

Имаме план за действие в условията на извънредно положение, който беше оповестен от ръководството, което предприе действията за оптимизиране на разходите. Ние ще продължим своето участие във Втора Професионална лига и вече мисълта ни е насочена към следващото първенство.

 

 

Относно финансирането и приходната част на бюджета имаме оптимистичен и икономичен вариант. Ако успеем да привлечем желания ресурс, нашата цел ще класиране между 3-6 място.

 

 

Вече съм набелязал това, от което имаме нужда, и лично съм провел разговори с четирима-петима футболисти, които притежават класата да вдигнат нивото. Около 10 момчета от настоящия отбор са заявили готовност да останат и през следващия сезон при близки до сегашните им лични условия. Най-голямата инвестиция за един клуб са юношите. Вече виждаме плодовете от работата и политиката в ДЮШ през последните години. Поне пет-шест момчета ще бъдат интегрирани в първия отбор. Още две ще се готвят с мъжете.

 

 

 

Относно слуховете, че се е оттеглил един от големите спонсори на клуба, по-скоро става въпрос за рекламодател, който временно е замразил рекламните си бюджети. Тази ситуация е навсякъде не само при нас и тя е породена от факта, че сме в извънредно положение.

 

 

Сигурен съм, че ще възобновим и доразвием партньорството с нормализиране на обстановката. Силно вярвам и се надявам, че местният бизнес и Общината няма да абдикират от ангажимента си към футбола. Хората от местния бизнес милеят за клуба, те възприемат футболния отбор като една от емблемите на града.

 

 

Имаме и едни невероятни фенове, което също е сериозен стимул за нашия клуб. Ние никога не сме били разточителни и съм убеден, че ще се справим и в новите условия.

 

 

За мен няма никакво съмнение, че отново Горна Оряховица ще бъде фактор в професионалния футбол!" - завърши Милчо Сирмов.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK