ЦСКА 1948

Васо Пожарната ще нахрани 300 нуждаещи се на Велики четвъртък

Венци Мартинов и Катя Близнакова помагат в раздаването на ястия, великденски яйца и маски

 

Огромен жест към 300 хора в затруднено положение ще направи прочутият футболен фен на ЦСКА и бивш президент на Марек - Васил Бурановски. Васо Пожарната ще нахрани нуждаещи се навръх Велики четвъртък в своя ресторант "Бялата къща", намиращ се на улица Шандор Петьофи 57А, съвсем близо до НДК.

 

Шеф Бурановски кани всички бедни в 11,30 часа. Ще ги чакат 300 опаковани за дома порции с първо, второ, Великденско яйце и безплатна маска за еднократна употреба. С раздаването ще помогнат прочутата ни певица Катя Близнакова и неповторимият шоумен Венци Мартинов.

 

Очакват се и популярни личности от спорта, но техните имена ще станат известни през седмицата. Не са изключени и други изненади.

 

Правилата са прости. Всеки нуждаещ се има право само на една порция. Носенето на маски е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и хора, които нямат такива или създават проблеми, няма да бъдат допускани до ресторанта. Акцията приключва с изчерпване на количеството.

 

На тротоара ще бъдат очертани разстоянията, които трябва да спазват чакащите. За реда ще помагат 15 доброволци, приятели на Пожарната от публиката на ЦСКА. Армейци от Търговище, които не могат да присъстват на благотворителното събитие, пък са платили 300-те маски за еднократна употреба.

 

Пожарната благодари и на бизнесмени от зеленчуковата борса в София, които са помогнали с провизии.

 

Бат Васо, луд привърженик и на Ливърпул, реално ще приготви 330 порции. Както съобщихме, преди седмица той подписа договор с общината и в продължение на месец ще храни безплатно 30 души дневно, храната се разпределя от социалните служби.

 

Всеки човек с добро сърце, който иска за помогне по някакъв начин на каузата, може да се обади на телефон 0888 42 46 51.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK