Сезонът завършва без чужденци?

Сезонът 6 елита може да завърши без чуждестранни футболисти. До този ход ще се стигне евентуално, ако шампионатът се доиграе без плейофите. При приключването му след двата оставащи кръга до края на редовния дял рискът с иностранците е доста голям. Както е известно, Лудогорец вече отпрати част от своите, като и други клубове разрешиха на част от чужденците си да се приберат по родните места. При доиграването само на 2 кръга връщането им става без особен смисъл.

 

Заради пандемията и извънредните положения в страните по света, придвижването става изключително трудно. Отделно, при прибиране в България иностранците ще трябва да са под карантина минимум 14 дни. Всичко това може да доведе до завършване на сезона без чужденци, финансовите трудности за клубовете също може да ги накара да прибягнат до тази мярка.

 

"Да, възможно е. Но това е мениджърско решение на всеки клуб. Ръководствата на клубовете решават как да процедират в случая. Най-важното е даденият клуб да остане финансово здрав и стабилен. Ако премахването на чужденците ще доведе до това - да, мисля, че е резонно решение", каза пред БНТ вицепрезидентът на БфС Атанас Фурнаджиев.

 

"Възможно е някои клубове да преустановят участие и да фалират. За момента за Първа лига няма такива индикации, но за Втора лига имаше през миналата седмица, като някои публикуваха писма. Всичко е въпрос на това колко време ще продължи кризата, кога ще бъде вдигнато извънредното положение", добави още бизнесменът.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK