Добруджа

Добруджа: Не сме готови за Втора лига!

Главният мениджър и треньор на Добруджа Светослав Петров заяви, че тимът не е готов за участие във Втора лига през следващия сезон, въпреки че спечели право за това след решението на Изпълкома. Той смята, че прекратяването на шампионатите не е честно за останалите три Трети лиги. Иначе Добруджа е убедителен лидер с 14 победи от 14 мача.

 

"Ако при нас нещата по отношение на първото място нямаше как да се променят, откровено казано, положението в другите групи е доста по-различно. Не е честно спрямо част от отборите, замесени в битките за промоции в професионалния футбол, които няма да доиграят мачовете си", каза бившият национал.

 

"Завръщането при професионалистите е плод на работата на футболисти, ръководство и всички в клуба. През лятото на миналата година много малко хора вярваха, че ще успеем, защото предвид финансовото състояние трябваше да правим отбор почти от нулата", добави Петров пред dobrichonline.com.

 

"Отговорът дали сме готови финансово и организационно за Втора лига по-скоро клони към не. Втора лига е предизвикателство, имайки предвид тежкото наследство, което стои пред нас и все още ни притиска. Президентът на клуба и членовете на УС направиха необходимото и погасиха част от задълженията. Ситуацията не е никак розова. В тази връзка ще търсим помощ и подкрепа по все възможни канали. Надявам се също на "отрезвяване" от страна на футболистите, чиито изисквания да бъдат по-нормални. Няма да пренебрегна вижданията си за налагането на повече млади играчи. Не мога да кажа и нищо за селекцията, защото нямаме идея с какъв бюджет ще разполагаме, кои състезатели ще бъдат освободени, на какви позиции ще се търсят подкрепления и т.н. Допълнителна трудност ни създават старите задължения, които трябва да изчистим до края на лятото, за да получим лиценз за участие във Втора лига. Стабилизирането на отбора и заличаването на борчовете се очертава като основна цел до края на 2020 година", откровен е Петров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK