Миньор Септември (Сим)

Осем клуба искат във Втора лига

Поне 8 третодивизионни клуба напират за промоция във Втора лига от следващия сезон. Интересът идва почти изцяло от южните групи. На запад всеки от първите 4 тима в класирането има желание да играе при професионалистите - Миньор Перник, Септември Симитли, Спортист Своге и Вихрен Сандански. Тези клубове са финансови подсигурени, а съставите и подготовката им до голяма степен са на ниво Втора лига, та дори и превъзхождат немалко от отборите в по-горния ешелон. Първоначално имаше идея да се играе бараж между Миньор и Септември Симитли, но това вероятно ще отпадне и във Втора лига ще бъдат канени клубове.

 

"От Миньор да са спокойни - ще играят във Втора лига", заяви вчера членът на изпълкома и президент на Славия Венци Стефанов.

 

От Спортист Своге вече обявиха, че имат всичко необходимо за промоция като условия. Спортният директор Борислав Стойчев дори заяви, че е поставено и осветление. От Вихрен също са готови за участие при професионалистите. И там се работи по подобряване на базата.

 

На югоизток също има добре подсигурени клубове. Там амбиции за промоция имат Созопол, Марица Пловдив, а в известна степен и Черноморец Бургас. За победител в дивизията бе обявен Созопол, но БфС даде индикация, че може да се канят клубове.

 

На север положението е по-тежко. Янтра Габрово със сигурност ще влезе във Втора лига, но може да се окаже единственият новак от този регион. Първенецът на изток Добруджа Добрич има финансови затруднения и натрупани дългове, а останалите клубове са далеч от професионалните изисквания.

 

Очертава се да има няколко отбора от Втора лига, които ще се откажат от понататъшно участие заради липса на средства.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK