Левски

Левски сваля тройно бюджета през новия сезон

Ръководството на Левски работи сериозно по разработване на планове за следващия сезон. На всички е ясно, че бюджетът на клуба няма как да остане същият. През 2019 година сините се радваха на 20 милиона лева, осигурени от боса Васил Божков и фирмите му. Със средствата се плащаха стари задължения, инвестирани бяха над 1,6 милиона лева в подобряване на базата, имаше пари за селекция и привличане на чужденци. Сега обаче ситуацията е коренно различна и клубът функционира благодарение на феновете си, както и от дарения.

 

Ръководството на Левски е решило да свие бюджета три пъти и през сезон 2020/2021 година да се вмести в рамките на 7 милиона лева. На "Герена" искат разходите да бъдат в рамките на 600 000 лева на месец, колкото в момента са само заплатите на първия отбор. В началото на годината изпълнителният директор Павел Колев беше заявил, че "санитарният минимум" е 1,5 милиона лева за 30 дни.

 

 

Последното голямо орязване на разходите беше през лятото на 2015 година, когато собствеността на Левски премина от Тодор Батков в Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Тримата нови притежатели на мажоритарния пакет акции заявиха, че могат да осигурява по 6 милиона лева на клуба. Година по-късно дяловете им преминаха в Спас Русев и разходите се увеличиха. В началото на 2019 година той оставе Левски в ръцете на Васил Божков.

 

През лятото Левски ще се раздели с голяма част от чужденците. На "Герена" планират продажбата на Холмар Ейолфсон и Паулиньо. С другите предстои разтрогване на договорите.

 

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK