Миньор

Наставникът на Миньор: Готови сме за Втора лига

Наставникът на Миньор Юри Васев даде интервю за "България днес", в което коментира създалата се ситуация в Югозападната "В" група. 

 

Миньор е водач в класирането с точка преднина пред преследвача Септември (Симитли). Но „чуковете“ имат и мач повече преди прекратяването на шампионата заради епидемията от коронавирус.

 

– Г-н Васев, Миньор е с единия крак във Втора лига, въпреки че се очаква окончателно решение на БФС за крайното класиране в Югозападна „В“ група. Готов ли е отборът ви за професионалния футбол?

– Оценката на повечето специалисти е, че „Миньор“ играе най-добрият футбол в сравнение с всички останали отбори от четирите „В“ групи в България. Аз също смятам така. Ние държим първото място в групата през огромна част от сезона и това е напълно заслужено. „Миньор“ извоюва правото си да играе професионален футбол споказаното на терена. Момчетата свършиха своята работа, така че най-нормалното нещо е да се изкачим с едно стъпало по-високо – във Втора лига.

 

 

– Участието във Втора лига е свързано и с повече пари за издръжка на клуба. Как е решен този въпрос в „Миньор“?

– Имаме уверението на общинското ръководство, че клубът ще разполага с по-голям бюджет след влизането във Втора лига. Водени са разговори и с представители на местния бизнес, които ще застанат зад „Миньор“. Мисля, че ще можем да стъпим на добра финансова основа при завръщането си в професионалния футбол.

 

 

– Как се подготвят футболистите в ситуация, когато отборните тренировки са забранени заради епидемията от коронавирус?

– Всеки от тях получава от мен индивидуален план за тренировки. Поддържаме връзка чрез платформите в интернет и социалните мрежи. Няма как този вид подготовка да се сравнява с тази, която трябва да води един професионален футболист. Когато ситуацията се нормализира ще ни трябва доста време, за да могат момчетата да влязат в своя обичаен ритъм и да избегнем тежки контузии.

 

 

– Доколко базата, на която отборът ще се подготвя отговаря на стандартите за професионален футбол?

– Има какво да се желае от базата, но това е въпрос, който изисква дългосрочно планиране и изисква време. Вярно, е че срещахме проблеми при подготовката именно заради това, че съоръженията се нуждаят от ремонт и модернизация, това е нещо, което се надявам да се промени.

 

 

– Вие сте известен като треньор с нюх към талантите – дадохте шанс във футбола на играчи като Станислав Манолев, Иван Иванов, тръгнали от школите в Югозапада. Доколко сегашните играчи на „Миньор“ са готови да поемат по пътя на големия футбол?

– Ние сме много млад отбор, средната възраст в „Миньор“ е 20 години и два месеца. Всеки който е в тима и се труди получава шанс за изява. Имаме добри футболисти. Кристиян Слишков и още няколко момчета показват израстване. Сигурен съм, че скоро ще се заговори и за други играчи от пернишката школа. Вярвам, че за футбола в нашия град идват по-добри времена.


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK