Беласица

Новият шеф на Беласица Иван Златински пред F24: Разделяме се с Ели Маркес, целта ни е в близко бъдеще да се преборим за място във Втора лига

Новият председател на УС на Беласица (Петрич) Иван Златински се съгласи да говори пред Football24.bg за промените, които бяха направени в отбора.

Той също така дебело подчерта, че тимът иска да има стабилна школа и работи в тази насока, за да може да се завърне в професионалния футбол по естествен път.

Припомняме, че преди броени дни бившият шеф на отбора Венко Папалюгов напусна и Златински застана на неговото място. Амбициите на тима не се променят и те са свързани с добро представяне през следващия сезон. 

Петричани финишираха на 10-то място в Югозападната Трета лига, която бе прекратена заради пандемията от коронавируса и временното класиране практически бе обявено за крайно.

"Направихме една действително много добра подготовка и през първите два мача след подновяването показахме с играта си, че другите отбори ще се съобразяват с нас. За съжаление прекъсването не ни позволи да разгърнем истинския си потенциал и да покажем това, което можем", коментира той. 

"От чужденците малко от тях оправдаха доверието. Мендеш го оправда, Касарото остави добри впечатления. Първият остава в отбора, чакаме решението на Касарото. Другите не задоволиха очакванията ни и си тръгват. Разделяме се с Ели Маркес и мисля, че това е нещо нормално". 

"Атанас Ласков си остава на работа на 100%. Знаете, че местните специалисти се гледат с малко по-друго око. Съжалявам, че не продължи първенството, за да може действително отборът да покаже лицето си след добрата подготовка. Наистина съжалявам, но в така случилата се ситуация никой не е виновен". 

"Целта ни през следващия сезон съвсем естествено ще бъде да се представяме все по-добре. Вече сме набелязали няколко играчи и се надявам да успеем да направим селекцията, която искаме. Това са най-вече местни момчета от региона, чийто качества познаваме добре". 

"Аз съм амбициозен човек, общината също. Разбира се, че мислим за това Беласица да се завърне при професионалистите в скоро време. Преди това обаче трябва да си свършим работата с нашата школа, която се развива изключително добре. Има вече около 250 деца, които тренират при нас и разполагаме с няколко добри юношески отбора". 

"Идеята не е като влезем след това отново да излезем и да се върнем при аматьорите. Трябва да бъдем готови, да дадем шанс на нашите си кадри, които са млади момчета. И в крайна сметка да се утвърдим в професионалното ниво на родния футбол. Мислим и в тази насока, разбира се". 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK