Левски ЦСКА

Вижте кой ще е домакин в плейофите на efbet Лига

Плейофната фаза на efbet Лига ще се играе наполовина, което на практика означава, че някои от отборите ще домакинстват три пъти, а други само два.

 

"Имахме доста заседания, работим с експертната група още от 13 март. Идва момент да правиш сметка, дори и да е на принципа проба грешка. Клубовете бяха разделени - повечето бяха да се довърши сезона в два кръга. Имаше обаче опасения, че от УЕФА щяха да го приемат. При положение, че може да се играе до 20 юли е рисковано да се играят само два кръга. Спортният критерий трябва да бъде водещ. Идеята е да се изиграят по системата "Бергер" от 1 до 5, но няма да ги има ответните мачове. Някои отбори ще домакинстват три пъти, а други два, но предимството обаче ще е минимално, защото няма да има публика. Всичко зависи от няколко неща - първо дано се случи още утре. от Министерството да кажат откога ще могат отборите да тренират. Към момента идеята е да започнем от пети юни, но ако се прецени, че футболистите няма да са готови, можем да го изнесем седмица по-късно", каза пред БНТ членът на работна група за подновяване на шампионата Атанас Караиванов.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK