ЦСКА 1948 Септември (Сф)

Четири баража решават състава на Втора лига

Победителят от баража между ФК ЦСКА 1948 Сф и Септември Сф влиза в елита, а загубилият ще играе с 13-ия в Първа лига. Спечелилият втория плейоф между Монтана и Локо София ще срещне 12-ия в елита. Така съставът на А група за сезон 2020/21 ще бъде определен след 4 баража.

 

Плейофите във Втора лига ще се изиграят в средата на юни. Дотогава отборите ще имат достатъчно време да се подготвят за тях.

 

От допитването до клубовете само шест са били за пълно доиграване на кампанията, установи проверка на "Тема Спорт". Това са ФК ЦСКА 1948, Сф, Септември Сф, Локо София, Литекс, Кариана и Лудогорец II. Останалите 10 клуба са гласували за прекратяване на сезона сега и обявяване на временното класиране за крайно. Доста от клубовете имат сериозни финансови проблеми и не виждат смисъл да харчат повече пари за доиграване.

 

Бил е обсъждан и вариант за продължаване на сезона само от тимовете, които са се съгласили на това, но е трябвало да има много почиващи, като на някои са се събирали три поредни кръга, в които няма да играят.

 

Затова тази опция е отпаднала. В Експертната комисия е натежало мнението за баражи между 1-2-ри и 3-4-ти във Втора лига. Нещо, което Септември Сф поиска вчера с декларация.

 

Днес официално изтича срокът, в който клубовете от Втора лига трябваше да отговарят кой вариант избират. Експертната комисия към БФС ще обяви решението си за втория ешелон в четвъртък.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK