ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 влиза днес в Първа лига

Първенството на Втора лига изглежда, че вече приключи, въпреки че вчера спортният министър даде официално зелена светлина футбол у нас да се играе. Това трябва да обяви Изпълкомът на БФС днес след събирането си. Това означава, че ЦСКА 1948 е шампион и ще влезе директно в елита. Подгласниците Септември и Монтана пък ще играят баражи за влизане сред най-добрите. Все още не е ясен точният брой на изпадащите отбори, тъй като много от тях могат да не получат лиценз за професионалния футбол заради непреодолими финансови проблеми.

 

Вчера се проведе среща в централата на БФС с представители на ЦСКА 1948, Септември, Монтана и Локо (София), който е четвърти в класирането и в случая е големият губещ. Твърди се, че решението за прекратяването на Втора лига е било взето още миналата седмица, а лидерите не са успели да се разберат помежду си за евентуални баражи. Ръководството на централата ни е било склонно да се направят баражи за 1 -2 място, както и за 3-4, но от ЦСКА 1948 и Монтана са изразили категорично несъгласие.

 

Така от следващия сезон ще има два отбора с името ЦСКА в елита. Този, който носи 1948 след абревиатурата извървя честно и търпеливо пътя от ок-рижните групи до най-високо ниво на родния футбол.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK