Беласица

В Беласица ще се работи по нов начин

В днешния почивен ден временно изпълняващият длъжността управител на ОФК Беласица Иван Златински предизвика нарочна среща в залата на Общински съвет.

Основната цел за това извънредно мероприятие е приема ли се от щатния персонал и треньорите Иван Златински да бъде, макар и временно, ръководител на клуба или не.

Беше даден срок за размисъл до понеделник.

Това се прави, защото футболът е колективен спорт и ако само едно от звената на верига не работи, се стига до авария.

Ръководителят по спортно-техническата част и селекцията на клуба Георги Петров ще проведе  индивидуални разговори с всеки треньор от ДЮШ.

На тях ще присъства и Иван Златински. Ще се приложи нов метод на работа – ротационен принцип.

„Ако досега се е акцентирало от даден треньор върху двама-трима футболисти, които са били смятани за по-напреднали от останалите във възрастовата група, то за в бъдеще няма да бъде така“, сподели Георги Петров.

„С всички ще се работи на равни начала, без да се има предвид неговото социално положение или други нефутболни фактори, които може да попречат за правилното развитие. Друго, на което искам да обърна внимание е, че при работа само с един треньор е възможно да не се работи по най-правилния начин и футболистът да не бъде изграден в правилна посока. Ако някой от  треньорите не се съгласи да работи по новата методика, ще бъдем принудени да се разделим с него. Ще се изготви нов вътрешен правилник за работа в клуба, ще се актуализират и длъжностните характеристики на работещите по трудов договор. Ще се изчакат и предложенията на новия старши треньор Саша Симонович, след което всичко ще се обсъди от целия колектив и ще се обобщи. Правилникът за работа ще бъде поставен на видно място, за да се чете и спазва от всички”, допълни той.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK