ЦСКА 1948

"Тези от ЦСКА 1948 трябва да бъдат атакувани в съда"

Журналистката ик фенка на ЦСКА Светла Петрова отговори на няколко въпроса около армейците пред "Тема спорт".

 

 

Как ще възприемете мачове на ЦСКА срещу ФК ЦСКА 1948 Сф?

 

Да тръгна оттам, че е редно да се зададе въпросът защо беше решено във Втора лига да се прекъсне първенството и да се възприеме сегашното положение като окончателно. Допускам, че има извънспортни мотиви. Ясно е, че този отбор от Втора лига, който е спряган като някакъв измислен втори ЦСКА, няма да бъде посрещнат дружелюбно на "Армията". Този клуб е създаден с цел да разедини публиката. Някои мои приятели подкрепяха 1948, но почти всеки от тях се отказа от този клуб във времето. На мен не ми стана ясно защо този отбор се възприема като автентичния наследник на ЦСКА. Те не платиха нито стотинка от старите дългове. Нищо не им дава морално право да претендират, че техният път е честният и са продължители на историческата традиция на ЦСКА. Смятам, че от "Армията" трябва да вземат мерки и да атакуват 1948 в съда. Не е редно тези от Втора лига да носят името на ЦСКА.

 

 

В крайна сметка 1948 са просто един хомункулус. Единственото хубаво нещо е, че като влязат в елита, ще се види,

 

Вярвате ли, че тази година ще започне изграждането на нов стадион?

 

Не е до вяра, а до законови процедури. Имаше предизборни обещания на властимащите, които изобщо не бяха случайни. Малко се хвърли прах в очите на публиката, та бел-ким някой да гласува за тях. Има опасения, че е възможно да се попадне в юридическа клопка. Тоест - ЦСКА да започне израждане на стадиона, а в даден момент изискванията към инвеститорите да се увеличат и строежът да бъде блокиран. Би следвало да се пристъпи към реконструкцията, след като много внимателно се провери всичко от начало до край по условията за строеж.

 

Кой трябва да е треньор на ЦСКА от новия сезон?

 

З. Ясно е, че Крушчич ще довърши този сезон начело. След това трябва да се помисли сериозно за поста. ЦСКА се нуждае от много по-опитен треньор, който разбира какво означава този клуб, познава историята и традициите му, наясно е и с амбициите на публиката. И оттам насетне този нов треньор трябва да върне ЦСКА където му е мястото. Нужно е това да е човек, който е постигнал нещо в треньорската професия. А Крушичич не отговоря на това изискване.

 

 

 

Мен лично някои изказвания на Крушчич много ме разколебаха по отношение на бъдещето му начело на ЦСКА. Направи ми лошо впечатление, че започна да се оправдава с много-то загубени точки в началото на сезона, когато той не беше старши треньор. Това за мен е бягство от отговорност. Имаше и други дразнещи неща - като да се радва при 0:0, че ЦСКА не бил допуснал гол. Сякаш Крушчич бягаше от реалната ситуация и действителното представяне на отбора. По един елементарен и неосо-бено почтен начин той се опитваше да се измъкне от собствената си вина.

 

 

Преди всичко смятам, че Крушчич някак не успя да си изгради авторитет в очите на футболистите. Като че ли нямаше и много ясна концепция каква трябва да е играта на отбора. Проблемите се решаваха на парче, от мач на мач. Ако спечелехме някой двубой -успех. А ако не - било много важно, че не сме допуснали гол. За мен Крушчич не е подходящият човек за поста.

 

За финал искам да отбележа, че се разплаках от това, което феновете направиха на 5 май по случай 72-годишнина-та на ЦСКА. Ето това е ЦСКА, това е духът на този славен клуб. И още нещо - на мен ми писна от левскарската драма-фарс-гротеска. Омръзна ми да слушам как те били най-великият български отбор, с най-много публика. Това просто не е вярно.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK