Спартак (Варна)

Директорът на ДЮШ Спартак Варна: Очакваме от БФС отговор на три важни въпроса

Ръководството на ФК Спартак Варна изпрати официално писмо до БФС във връзка с прекратяването на първенството в елитните юношески групи (U15, U17,U19) и последвалото решение на футболния съюз групите да бъдат допълнени, като критериите, по които това бе направено, останаха неясни. 

 

 

Потърсихме за коментар директора на ДЮШ Спартак Варна Димитър Трендафилов.

 

 

- Г-н Трендафилов, как ще коментирате действията на БФС и странното решение за начина на допълване на групите ?

 

 

-Решението остави в недоумение не само ръководството и треньорския щаб, а и децата, трениращи в школата и техните родители.В тази връзка ръководството изпрати писмо с три основни въпроса:

 

 

 

1.По какъв критерии в Държавното първенсто на Елитната футболна група деца U15 на състезателната 2020/2021г. бяха допуснати отборите на Пирин (Благоевград) и ПФК Монтана, тъй като видимо същите не са със спортен характер?

 

 

 

2.Каква е причината за непровеждане на квалификация с пълен жребий между представители на четирите зонални съвета на БФС за попълване на Държавното първенсто на Елитната футболна група деца U15 на състезателната 2020/2021г.?

 

 

 

3.Имало ли е допитване до клубовете за заявяване на желание за участие в Държавното първенсто на Елитната футболна група деца U15 на състезателната 2020/2021г.?

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK