Спартак (Пд) с протестно писмо до БФС

Спартак Пловдив ще изпрати протестно писмо до БФС заради недопускането им до бараж за участие в Елитната юношеска група до 17 години, съобщи треньорът в клуба Крум Георгиев. Както е известно, в петък без абсолютно никаква яснота за критериите, по които са избрани, бяха обявени четири нови члена на Елитните юношески групи - два отбора при 17-годишните и два при 15-годишните. И в двете възрасти влиза Пирин Благоевград. При по-големите вторият отбор е Спартак 1919 Плевен, а при по-малките - Монтана.

 

"Изобщо не ни е ясно по какъв критерий са попълнени групите. Ние също искаме да участваме, имаме това право, очакваме покана. Най-малкото нашата група, в която се състезаваме, все още не е завършила официално. Нямаме претенции за U15, но за U17 искаме да играем и сме готови. Подготвили сме писмото, в понеделник (б.р. - днес) през Зонален съвет на БфС-Пловдив, какъвто е редът, ще го изпратим в централата на футболния съюз в София", каза за БТА Крум Георгиев.

 

Преди близо месец БФС обяви, че в Елитните юношески групи няма да има изпадащи, но ще има влизащи. И влизащите ще бъдат определени чрез баражи, както е записано в Наредбата и както повелява регламентът.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK