Спартак (Варна)

Спартак Варна с амбициозен проект

Отборът на Спартак Варна изпадна в Трета Лига, но това не е крачка назад, а е част от новата стратегия на навършващия през август 102 години варненски клуб. Клубът, който се е изправял срещу колоси в Евротурнирите от ранга на Рапид Виена и Манчестър Юнайтед и е отгледал плеяда от играчи, напрвили име в българския футбол има минало, но и бъдеще. Но днешните реалности вече са други. В едно от последните си интервюта сегашният наставник Кирякос Георгиу заяви, че е получил протекция за дългосрочна програма, в която се иска от него да изгради нов тим предимно с играчи от школата.

 

 

 

През изминалия сезон дебют направиха някои момчета от школата като ненавършилите 17 години Велислав Боев и Алеко Димитров, а Георги Дичев със своите 14 години се превърна не само най-младият играч на клуба, дебютирал за професионалния футбол, но у един от най-младиите играчи в историята на професионалния ни футбол. Край тези млади играчи остават и опитни като капитана Янаки Смирнов, вратарят Християн Славов и нападателят Ивайло Русев, които ще придават сила и самочувствие на отбора. В клуба смятат да заложат и на световно известният метод за индивидуална подготовка на играчи и треньори Корвър, което говори за амбиции и професионализъм. Друга основна задача е да се обнови базата на игрище "Локомотив", която включва подмяна на изкуствената настилка и обновяване на тревното покритие на едно от игрищата, на което са израснали някои от от най добрите варненски играчи. Това открито заяви и новият собственик на клуба Асен Миланов. Паралелно с това се очаква да бъде завършен и клубния стадион "Спартак" докато отбора все играе в аматьорския футбол. През изминалия преждевременно прекратен сезон отборът беше принуден да плаща наем за тренировки в Оброчище, както и за мачовете в Балчик, което безкрайно затрудняваше клуба, изпаднал в доста тежка финансова ситуация както повечето клубове във Втора Лига. При евентуално завръщане на Спартак във професионалния футбол, отборът този път ще играе на собствения си стадион и ще се радва на далеч по многобройна публика.А за тази публика и феновете, които винаги са подкрепяли тима и в най-трудния моменти си заслужава да бъде извършван този не толкова лек в тези трудни времена път.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK