ЦСКА

Белчев мълчи за ЦСКА

Бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев отказа да коментира появилата се информация, че ще е следващият треньор на ЦСКА. Новината за неговото назначение бе съобщена от "Тема Спорт" преди повече от месец, а по-рано през тази седмица бе публикувана и в други медии. Самата рокада не е била дискутирана по време на сбирката между ръководството на ЦСКА и фе-новете, но част от привържениците, които са били там, са информирани, че Белчев отново ще поеме поста. След края на сезона Милош Крушчич повече няма да е старши треньор на ЦСКА, без значение дали ще изведе отбора до Купата на България.

 

"Тема Спорт" потърси вчера Белчев за коментар, но той бе лаконичен: "Няма какво да говорим. ЦСКА си има треньор и не е коректно да правя каквито и да било изявления".

 

Така или иначе се очаква след края на този сезон да има рокада на поста. Изборът на Белчев донякъде изглежда логичен - той познава отлично обстановката на "Армията", а при него отборът играеше най-добрия си футбол в последните 4-5 години. Стамен е бил номиниран за поста в ЦСКА веднага след като стана ясно, че напуска Арда през април. Хасковлията сам реши да си тръгне от Кърджали, тъй като клубната политика там направи рязък завой.

 

Така в случая с Белчев стомната е на път да се счупи от третия път - той получи две покани от ЦСКА през 2019-а, но ги отклони. Сега обаче ситуацията е по-различна, тъй като Стамен няма да има "шапка" (Люпко Петрович), а и вече не е обвързан с друг клуб. Допълнителна мотивация за Белчев е възможността да дебютира като треньор в евротурнири-те, след като напусна ЦСКА през май 2018-а преди международните срещи. Армейците обаче все още не са си гарантирали евроквота за следващия сезон.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK