Лудогорец

Павел Върба: Искаме да си върнем на Левски! Дяков пропуска мача

Треньорът на Лудогорец Павел Върба даде пресконференция преди подновяването на сезона в efbet Лига. Както е известно, шампионите стартират с гостуване на Левски този петък от 21:00 часа. 

 

 

"Ситуацията в Левски си е ситуация в техния клуб. Ние се съсредоточаваме върху нашата игра. Всяка точка, която печелим, ни доближава до титлата. Не съм в кухнята на Левски и не знам как стоят нещата там. Ситуацията в Разград е добра. Футболистите чакат двубоите. Както ние, така и никой в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Играчите достигат до нивото, на което трябва да бъдат. Ще видим в каква форма ще бъдем в следващите мачове. Ще опитаме да сме в оптимална форма до края на първенството".

 

 

"Ситуацията с Дяков е такава, че ако натиснем той да играе, може и да вземе участие в мача. Ние обаче искаме да го запазим, защото имаме много мачове. Той няма да попадне в групата за Левски. Решихме да го запазим и да не играе в този мач. Пламен Илиев лекува травма. Всички останали са на линия".

 

 

"Винаги се гледа резултатът след мача, а не играта. Левски ни победи на дузпи и продължи напред. Нас ни раздели една дузпа. За нас това е още един дразнител - да излезем здраво в този мач и да си върнем на Левски за загубения мач за Купата. При отбори, които играят с 13-14 футболисти, ще има проблем, защото мачовете ще бъдат много начесто".

 

 

"Няма как подготовката да бъде такава, каквато беше преди. През зимната пауза проведохме добра подготовка и изиграхме 7-8 контроли. Сега нямаше време за такова нещо. Изиграхме два мача и има разлика в състоянието на футболистите. Има доста дълго време, докато започнат европейските клубни турнири. Не знам дали е по-добре да приключим първенството по-бързо и да се подготвим за мачовете след това, или пък да изиграем всички мачове до края. Може и да ви излъжа. Ситуацията не е добра за футболистите и едва ли някой може да даде отговор кой вариант е по-добър. Много често съм твърдял, че мачовете от европейските турнири идват много рано и влизаме неподготвени в тях. Сега ще влезе в европейките мачове директно, след като сме влезнали в първенството."

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK