Левски

Спас Русев с уникален жест към Левски

Бившият собственик на Левски Спас Русев, който днес празнува рожден ден е направил уникален жест към Левски. 

 

Бизнесменът с лични средства да покрие задължението от около три милиона лева на клуба към "Виваком".

 

 

"Благодаря за поздравленията за рождения ден. Да, истина е, че поемам с лични средства задълженията на Левски към "Виваком". Вече съм говорил с борда на директорите в компанията, като всичко е уточнено. Радвам се, че ще мога да помогна на Левски в този тежък момент. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че феновете направиха страхотни неща, за да може тяхната любов да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението. Единственото сигурно е, че Левски ми влезе във вените, а също така, че няма никога да забравя атмосферата и пълния с над 30 000 "сини" фенове стадион "Васил Левски". Най-много съжалявам, че нямахме късмет да ги зарадваме с трофей, въпреки че заслужавахме. Това обаче е спортът. Надявам се, че тази година Левски ще успее да вдигне купата. Многократно съм заявявал, че Наско Сираков е една от най-големите легенди в досегашната историята на Левски. Много се радвам и съм щастлив, че акциите са в негови ръце. Пожелавам му от сърце на добър път и успех в това трудно начинание", сподели Спас Русев пред Sportal.bg.


Задълженията на Левски към телекомуникационния оператор е около един милион и 400 хиляди евро, а с лихвите общата сума става около три милиона лева. Така Русев става най-големият дарител на Левски. Неговото дарение няма да отиде в заплатите на футболистите, но пък ще помогне на Сираков и екипа му клубът да свали страхотен товар от плещите си, за да успее да съществува.


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK