Официално: Без публика по стадионите!

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви доста неприятна новина за българския спорт. С издадена заповед, от утре, българският спорт остава без публика заради нарастването на заразените от коронавирус.

 

"Областните щабове и кметовете на общините трябва да завишат проверките дали се спазват мерките във връзка с пандемията от COVID-19. "Знаете, че мното от мерките отпаднаха. Гласувахме доверие на българските граждани и много бизнесмени, но за съжаление броят на носителите на COVID-19 се увеличава и премина критичната точка от 200 души на ден. Затова ще трябва да върнем някои от мерките", коментира Ананиев.

 

 

 

Новите забрани влизат в сила от полунощ.

Те са следните:

 

 

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия за всички възрастови групи ще се провеждат без публика.

 

 

Забраняват се посещенията в нощните заведения на закрито. На открито се допуска заетост от 50% от общия капацитет на заведенията. 

 

 

Забраняват се празненствата на открито и закрито на повече от 30 човека. Това важи за балове, кръщенета, сватби.

 

 

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове, като се очакваше новината да бъде обявена официално. Също така се забранява работата и нощните заведения и дискотеките, както и събирането на големи групи хора.

 

 

Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски.

 

 

Някои от мерките се връщат заради нарастването на случаите на коронавирус у нас. Ще бъде засилен и контролът по изпълнение на мерките и по-специално дали се спазва дистанцията от 1,5 м между масите в заведенията.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK