Миньор

12 футболисти на Миньор с COVID-19

Единадесет футболисти от Миньор (Перник) са дали положителни проби за коронавирус, съобщи РЗИ. Изследвани са 25 души, след като беше установен COVID-19 у един от състезателите. Заразените играчи са под домашна карантина. Екипи на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ – Перник извършват епидемиологични проучвания на всички случаи, взети са противоепидемични мерки спрямо контактните лица.
 

 

 

Заразените с коронавирус футболисти на Миньор са без сериозна симптоматика, съобщи Мартин Жлябинков – секретар на община Перник и член на Управителния съвет на клуба. Те са чувствали леко неразположение и дискомфорт, без други оплаквания, уточни Жлябинков. Единствено преди дни висока температура е вдигнал Антон Славчев, който вече е добре, по данни от клуба.
Заразените футболисти са изведени от спортния лагер в с. Ковачевци и пътуват към домовете си, каза Жлябинков. Там те ще бъдат наблюдавани от РЗИ. Няма случай на коронавирус в спортно-техническия щаб на отбора. На останалите футболисти, дали отрицателни проби, ще бъдат направени повторни. Ако те отново са с отрицателен резултат, футболистите ще могат да провеждат пълноценен тренировъчен процес, посочи Жлябинков. Отборът е под карантина и ще напусне лагера в Ковачевци, когато РЗИ разреши, уточниха от Община Перник.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK