Етър Велико Търново

Етър започва подготовка, раздели се с Дино Мартинович

Подготовка за новото първенство стартират в понеделник футболистите на „Етър”. Първите очаквания бяха шампионатът да стартира на 24 юли и тимът да проведе двуседмична подготовка, но въпреки отлагането на старта за 7 август, плановете не бяха променени. Така играчите ще имат възможност да се готвят 4 седмици.

 

 

Старши треньорът Петко Петков остава на поста си, тъй като има договор за още една година. Наставникът сподели, че е доволен от изпълнената цел оставане в групата и не вижда причина да напуска „Етър”.

 

 

Клубът се разделя с нападателя Дино Мартинович, съобщи административният директор Страцимир Тинчев. Договорът на словенеца изтече и той ще продължи кариерата си в нов клуб. „Благодарим на Дино за неговия принос за изпълнението на целта и добрите резултати на отбора. Желаем му успехи занапред в кариерата!”, обявиха от клуба. Тримата преотстъпени досега играчи също се завръщат засега в отборите си – Тони Йорданов в ЦСКА-София, Ерол Дост в „Лудогорец” и Тони Иванов в „Славия”. Клубовете тепърва ще решават бъдещето им.

 

 

„Етър” ще се опита да задържи нападателя Флорент Боджадж, като му предлага нов договор. Косовският футболист обаче има и други оферти, разговорите му с великотърновския клуб продължават.

 

 

Работи се и по новата селекция, в тима вече се включиха първите нови попълнения защитникът Пламен Крачунов и нападателят Валентин Йосков, а тренировки след претърпяна операция подновява и Христофор Хубчев. Водят се разговори за контролните срещи, като първата ще бъде още в края на тази седмица.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK