Левски

Пълна мъгла за бъдещето на Левски

Няма изгледи тъмните облаци, надвиснали над Левски, да се разсеят скоро. Вчера футболистите на „сините“ бяха разпуснати, а джобовете им продължават да са празни. Те имат да получават по около 4 месечни възнаграждения.

 

Отборът не успя да се добере до бараж за Лига Европа. Така поне ще има малко повече време за почивка. Новият сезон започва на 7 август.

 

Проблемът на сините е, че не знаят на кого ще могат да разчитат за следващата кампания. Всеки футболист може да разтрогне по вина на клуба заради неполучени месечни възнаграждения и да премине в друг клуб като свободен агент. От „Герена“ дори нямат пари и да организират лагер. Затова мини-подготовката за следващата кампания ще се води изцяло в домашни условия. Тя ще стартира в понеделник, 20 юли. Очаква се днес от клуба да обявят програма. Предвижда се сините да изиграят един или два спаринга.

 

През следващата кампания Левски ще разчита на доста юноши. Основните играчи в момента пък ще трябва да подписват нови договори при драстично по-ниски заплати. Ако не го сторят, ще са свободни да си тръгнат.

 

От клуба разчитат да продадат част от най-конвертируемите футболисти, при това спешно – Станислав Иванов и Найджъл Робърта. За трансфер са гласени още Холмар Ейолфсон и Паулиньо. Пари могат да се искат и за Стайн Спиерингс. Екипът на Левски най-вероятно повече няма да облекат Франко Мазурек и Насиру Мохамед, пише „Тема спорт“.

 

През миналото лято тогавашният треньор Петър Хубчев започна подготовка едва с 12 играчи. Пълна загадка е с колко ще стартира след по-малко от седмица Георги Тодоров, който засега запазва поста си. Вариант за наставник на сините е и Георги Иванов-Геша, който изгледа редом до Наско Сираков поражението от Лудогорец с 0:3.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK