Левски

Максимум 10 хиляди лева заплата в Левски

Левски ще въведе таван на заплатите от новия сезон. Максималното възнаграждение на футболистите ще бъде 10 хиляди лева. Това разкри притежателят на 35 процента от акциите на клуба Константин Папазов. Следващата седмица ще бъде проведена среща с футболистите, които ще бъдат уведомени за решението. Който не пожелае да преподпише контракта си, ще трябва да си търси нов отбор. "Имам претенции да знам как се управлява и как да водя разговори. Парите не определят качеството на играчите. Убеден съм, че на 90 процента ще се разберем с момчетата. Ще има таван на заплатите. Аз не мога да се моля и да прося, а някой да се подиграва с хората, като пада наред и не се класира за евротурнирите. 10 хиляди лева максимум е разумна сума за таван на заплатите", каза Папазов пред Дарик Радио.

 

Тити настоява именно той да води разговори с футболистите. За да стане това факт, в началото на следващата седмица той трябва да даде отрицателен тест за COVID-19. Той бе заразен и в момента е под карантина. "Смятам, че не е толкова огромна заплахата за фалит на Левски, както се пише по медиите. Най-лесният начин феновете да помогнат е, като купят абонаментни карти. Засега няма индикации да дойде човек с 5 милиона лева и да ги изсипе в клуба. Ще бъде много по-трудно, но ще е по-истинско. Сега има възможност Левски да бъде сам и автентичен - без да целуваме ръката на някого. Клубът винаги се е старал да бяга от политиката. Сега имаме идеалната възможност сами да се справим", допълни Папазов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK