Монтана

Марин Орлинов пред F24: В Монтана има уникален колектив, имаме сили да направим много хубави неща в Първа лига

Един от героите за Монтана в баража срещу Дунав (Русе) без съмнение бе вратарят Марин Орлинов, който се намеси страхотно на няколко пъти и попречи на "драконите" да поведат.

И той като своите съотборници показа голяма висота по време на двубоя и има своя голям принос за завръщането на тима в елита на родния футбол.

Вратарят на Монтана е на 26 години и е юноша на Литекс, като той бе любезен да даде интервю пред Football24.bg

Голямото завръщане в Първа лига и целите пред Монтана 

- Тръпката е неоспорима и не може да се опише просто с думи. След много труд и работа, след 3-годишни опити, най-накрая ФК Монтана се върна там, където му е мястото. Монтана е много спортен град и общината полага много усилия, за да държи спорта в града на ниво. Според мен напълно заслужено се върнахме в елита, но няма да излъжа, ако кажа, че тежката работа пред нашия отбор тепърва предстой. Целите са ясни, максимално напред в класирането, всичко останало е добре дошло 

Амбициите на Марин Орлинов 

- Очаквах и работих за този шанс доста дълго време. Претърпях една от най-тежките контузии във футбола през 2017-та година. Да се завърнеш отново на терена след 6 месечен застой и без отбор си е доста голямо предизвикателство за всеки един професионален спортист.

Определено се чувствам готов и физически и психически за голям футбол. Каквото се изисква от мен като работа и подготовка, ще го дам. Винаги играя с много сърце на терена и мисля, че това е едно от главните неща, които въпреки трудните моменти до сега, все още ме прави активен футболист.

Целите ми са големи. Смятам, че човек трябва е смел в мечтите си, а когато те са обвързани с това, което обичаш да правиш, техният мащаб е голям, но за сега ще ги запазя за себе си. Нека първо оправдая доверието, което ми се гласува, а след това можем пак да говорим. 

Напрежението преди големите сблъсъци

- Никога не гледам на напрежението преди мачовете като на нещо лошо. Мен то ме държи жив и стъпил здраво на земята. Притеснение има, но то е само, докато не изляза на терена, тогава го възприемам като адреналин. Останалото е игра. 

Колективът в Монтана 

Аз в по-добър колектив не съм попадал. Толкова сме се стиковали, че дори противоречията, които се случват понякога на терена, си знаем, че са част от играта и всеки просто трябва да излезе и да си свърши неговото. 

Дали, защото съм в ФК Монтана от 3 години, допринася за това напасване или просто сме се събрали такива момчета, не зная. Мисля, че можем да покажем много хубави неща на терена през настоящия сезон. 

Еуфорията в града и усеща ли се такава

Еуфорията, естествено, че я има. Както казах, Монтана е много спортен град, с традиции не само във футбола, а и във волейбола и баскетбола и местните ценят и уважават това. Разбира се, че се усеща

Марин Орлинов извън терена

Марин Орлинов извън терена е горд татко на 1-годишно момиченце, млад човек с щастливо семейство. Понякога твърде темпераментен, но винаги радващ се на живота, на простичките удоволствия и ценящ добрите приятелства и близките. Едно е ясно - любовта ми към футбола и към семейството ми винаги са вървяли ръка за ръка.

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK