Локомотив (ГО)

Треньорът на Локо (ГО): Ще налагаме юноши

Локомотив (Горна Оряховица) ще се цели към завръщане в елита след 2-3 години, заяви старши треньорът на отбора Милчо Сирмов. По думите на специалиста предстоящият сезон е преходен за тима от Горна Оряховица, като идеята на спортно-техническия щаб е да интегрира повече юноши на клуба, които да играят атакуващ футбол.

 

„За Първа лига ще можем да говорим след 2-3 години, ако се придържаме към предварително начертания план. Този сезон е преходен. Целта е да интегрираме колкото се може повече собствени и млади футболисти, които да играят атакуващ и привлекателен за публиката футбол.

 

По-важното е, че Локомотив бе съхранен в условията на пандемия и строги ограничителни мерки, включително и за икономиката. От 23 картотекирани футболисти, 10 са в юношеска възраст. От 20 полеви състезатели, 9 са юношите. Отделно две момчета от школата също се готвят с първия отбор. Аз, треньорският ми екип и ръководството работим с дългосрочна концепция за развитие на клуба. Това, което ми е сведено като приоритети от ръководството, е налагането и изграждането на собствени футболисти, финансово оздравяване на клуба, изграждане на собствен интернат за подрастващи и подобряване на спортната инфраструктура“, заяви Милчо Сирмов, цитиран от клубния сайт.

 

Той призна, че разчита на опитните Владислав МирчевВладислав Мирчев, Иван Вълчанов и Джунейт Яшар да дадат самочувствие на младите.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK