Левски

Левски намалява бюджета с 300 %! Обавиха точни суми и дългове

Днес председателят на УС на Левски Павел Колев даде обширна пресконференция, в която коментира ситуацията в клуба. 

 

“Новият бюджет на Левски ще е към 500-600 хил. лева на месец, като към това трябва да влезат и парите към НАП. На практика с 300% ще се намали месечният бюджет на Левски. Вече сме далеч от тези параметри от началото нагодината, които бяха около 1,5 млн. лева на месец. Към август са към 800 000 лева на месец.

 

Предстои среща с НАП през август, когато имаме възможност да покажем някакви парични потоци. Ще разговаряме с тях на тема как да продължим да спазваме споразумението и това да не се отрази тежко на финансовото състояние на клуба”, каза Колев.

 

Ето какви са належащите задължения на Левски, обявени от Колев:

 

 

2,6 млн. лева към футболисти;
Дългове под формата на данъци към държавата;
100 000 лева ДДС за месец юли, заради големите обороти на фен магазина;
Задължение към български клуб, който се е съгласил да го отсрочи;
Задължения за данъци и осигуровки.

 

 

“Задълженията са някъде към 4 млн. и нещо. Към това влиза и задължение към чуждестранен клуб. Падежът е още от февруари. Клубът проявява разбиране, но УЕФА няма да прояви, тъй като сме под мониторинг”, добави Павел Колев.

 

“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията.

 

 

Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името й в публичното пространство.

 

 

Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата.

 

 

Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параматри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски”, каза Колев, след което доизясни за заема, от 199 000 лева, който Левски взе, за да плати част от дължимите заплати на играчите.

 

“Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания.

Тези средства ще бъдат върнати. Водим разоговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихава за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до две-три седмици”, добави Павел Колев.
 


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK