Левски (Лом)

Кметът на Лом ще възражда футбола в града, даде подробности за проекта на местния Левски

Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов изгледа на живо контролата Монтана -Левски Лом завършила без победител 2:2 в сряда вечер.

"Искам първо да поздравя Монтана за това, че се завръща отново в елита. Бях сред първите честитили по телефона на кмета Златко Живков спечелената, според мен заслужено, промоция. Сега се получи един интересен и оспорван мач, в който и двата отбора се стремяха да играя футбол. Ние сме млад отбор и главната заслуга да изглеждаме по този начин е на старши треньора Благой Кръстанов", заяви д-р Гаврилов, който разкри, че още в първия си работен ден в общината си е обещал да възроди футбола в крайдунавското градче.

"От 20 години в Лом не е имало професионален футбол. Това е мечта на много хора в региона, които обичат тази игра. За кратко време успяхме да създадем добра организация и с помощта на президента Гаврил Гаврилов да осигурим финансова сигурност на клуба. В момента продължаваме работа по базата, искам да направим два терена за ДЮШ и да привлечем поне 150 деца, които да тренират в нея", каза още кметът на Лом, който е категоричен, че всяка една община трябва да помага на спорта, но без помощ от държавата това е невъзможно да се случи.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK