Дисквалифицираха българина, който спечели играта Fantasy Premier League! Приятел го репортнал

Българинът Александър Антонов успя да победи над 7 млн. души и спечели играта "Fantasy Premier League". 

 

Антоново не успя да се радва дълго на успеха си, след като беше дисквалифициран за нарушение на правилата на играта. 

 

Причината е, че Антонов е използвал расистски коментар по адрес на звездата на Ман Сити Рахим Стърлинг в личен чат със свои приятели във Фейсбук. 

 

Впоследствие от съобщенията на Антонов стана ясно, че е използвал думата „neger4e” по повод на Стърлинг.

 

 

"От организаторите имат право да ме дисквалифицират, защото това е тяхната игра и техните правила. Честно казано, те имат причина да го направят и аз не мога да споря." 

 

"По някакъв начин неща, които съм казал преди няколко месеца в личен Фейсбук чат с петима мои приятели е стигнал до EPL (Английската Премиършип). В отговор от EPL решиха да използват правото си да ме премахнат като победител и да анулират точките ми за сезона. Искам да кажа, че това, което си пишем в тези чатове са просто закачки и не съм искал да обидя никого. Сигурен съм, че нашият чат не се различава от тези на другите хора" 

 

"Всички ние си имаме любимци и в тези чатове често ги хвалим, но понякога сме разочаровани от тях и сме груби към тях. Причината за дисквалификацията ми е разочарование към един футболист, което изразих с думи пред мои приятели. Не съм искал да обидя никого. Не съм го публикувал в социалните мрежи, нито съм го казал директно на него, нито съм го извикал на стадиона." 

 

"Бях дисквалифициран, защото нещо от малък български чат беше извадено от контекста от човек, който не ми мисли доброто и ме направи да изглеждам като нещо, което не съм пред EPL”, обяснява още Антонов, който след това написа в Туитър: „Нека само кажа бързо...не съм расист. Ок, това е всичко, което имах да кажа, чао. 

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK