Беласица

Шефът на Беласица след трагедията с автобуса : В Петрич можеше да има много черни забрадки…

Разминахме се страшна трагедия. Днес в Петрич и на други места можеше да има много черни забрадки”. Това сподели пред „Марица” шефът на УС на ФК Беласица(Петрич) Иван Златински.

 

Припомняме, че снощи на връщане от мач в Панагюрище автобусът на „комитите” претърпя пътен инцидент на 70-тия километър на автомагистрала „Тракия”, след като инфаркт покоси шофьорът на возилото.

 

„Тъкмо се изкачвахме по аутобана преди отбивката за Велинград. Видях, че автобуса започва да излиза от платното и понеже съм зад шофьора му подвикнах: излизаш от платното, върни се. Но той дори не успя да каже нищо. Явно вече му е било много лошо. Все пак след криволичене вляво и дясно, като че ли и от загубената вече инерция по високото, возилото се спря в канавката. Счупиха се стъкла, настана суматоха”, сподели Златински.

 

„След преглед от дошлият медицински екип масажиста Трайко Пецев и домакина на отбора Жоро Изгоренков бяха закарани на преглед в МБАЛ Пазарджик, поради оплаквания в гръдната част. По-късно ги пуснаха. Вратарят Кирил Георгиев е с удар в главата, беше прегледан на място и си дойде с нас.”

 

Иван Златински съобщи, че футболистите, техническите лица и членовете на делегацията са се прибрали в Петрич към 2,30 часа след полунощ. Чакали ги разтревожени фенове.

 

„Кметът на Петрич изпрати автобус от Пловдив, който ни транспортира по обратния път. Клубният автобус остана, вероятно заради някакви експертизи.”

 

Тялото на починалият 67-годишен шофьор е било откарано в Съдебна медицина – Пазарджик за аутопсия.

 

„Изказвам моите и на отбора съболезнования на близките на нашия колега – шофьорът. Той беше добър и енергичен човек.

 

Следващата тренировка на Беласица трябва да се проведе утре, но засега е под въпрос, тъй като трябва да се види преди това психологическото и физическо състояние на футболистите“, каза още Иван Златински.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK