Царско село

Царско село ще внесе жалба до Съдийската комисия на БФС във връзка с отсъжданията на рефера Георги Гинчев в двубоя срещу Ботев Враца.

Царско село ще внесе жалба срещу съдийството на двубоя срещу Ботев Враца, който се игра на 18 септември (петък) и бе част от 6-тия кръг на първенството.

 

 

Ето какво пишат от Царско село на своя официален сайт:

 

 

„Искаме отговорно да заявим, че ние уважаваме работата на реферите и подхождаме с респект към тяхната роля във футболните срещи. Когато обаче се забелязва тенденция в отсъжданията на съдиите ние няма да останем безучастни и да се примиряваме с това. Разбираме, че някои рефери нямат необходимия опит с ръководене на в елита, но това не е оправдание за грешки, които влияят на крайния резултат.

 

 

В срещата срещу Ботев Враца главният съдия Георги Гинчев демонстрира тенденциозно отношение в много ситуации. Най-фрапантната обаче бе в 70-ата минута, когато футболистът на гостите Венцислав Керчев изблъска с две ръце Андерсон в наказателното поле, което по всички правила на футболната игра е 11-метров наказателен удар.

 

 

Реферът Георги Гинчев бе изключително близо до ситуацията с прекрасна видимост, но сигнал не последва. Същото се отнася и за помощникът му Милен Арабаджиев, който също не реагира.

 

 

Това действие или по-скоро бездействие на съдиите ни кара да смятаме, че грешката не е случайна и може би е продиктувана от специални насоки, които реферите са получили.“

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK