Локомотив (ГО)

Локо (ГО) изпада в несъстоятелност: Ще играе с юноши!

Председателят на УС на ОФК Локомотив (Горна Оряховица) Иво Димитров алармира футболната общественост и кмета на Горна Оряховица инж. Добрев, че пред клуба предстои тежка финансова криза, а отборът ще доиграе сезона във Втора лига с юноши.

 

Публикуваме текста без редакторска намеса:

 

„До Кмета на Община Горна Оряховица
До Общински съвет

 

Уважаеми инж.Добрев,

 

уважаеми общински съветници,

 

Като отговорен човек, емоционално и професионално свързан със съдбата на ОФК „Локомотив“, считам за необходимо и Ви информирам за последните събития, както и за евентуалните последствия за футболния клуб на Община Горна Оряховица.

 

На 14 септември се проведе редовно отчетно-изборно събрание на ОФК „Локомотив“, на което трябваше да се вземат отговорни и мъдри решения, свързани с управлението и развитието на футбола в нашия град. Делегатите приеха финансовия отчет за дейността, след което освободиха Управителния съвет на ОФК“ Локомотив“. Група фенове, регистрирани като делегати в последните минути, бламираха избора на ново ръководство, опорочиха заседанието на висшия ръководен орган и изпратиха клуба в институционална безтегловност. Нанесена бе обида на клубни легенди като Ангел Минчев и Ценко Гавазов, обвинявайки ги в задкулисие и участие в предварително начертан сценарии, относно избора на Управителен съвет. Скандали предшестваха и Общото събрание. Същите, екстремистки настроени привърженици, си позволиха по недопустим начин да обиждат и заплашват футболиста Радослав Байчев. Огорчен от отношението, притеснен за своето здраве и това на близките си, Байчев сам настоя да анулира договора си с клуба и да бъде освободен. Всичко това доведе до тежки имиджови щети за клуба след публикации в регионалната и националната преса. В последните месеци, ръководството положи огромни усилия за финансовото оздравяване и стабилизиране на клуба. С помощта на рекламодатели, спонсори, спомоществователи и дарители, бяха стопени публичните задължения към НАП и бюджета. „Локомотив“ се показа като коректен работодател и платец, който стриктно изпълнява своите ангажименти към състезатели, персонал, бюджет и доставчици.

 

Бяха предприети действия за събиране на вземания в размер на десетки хиляди лева. Ръководството на клуба активно работеше и за изграждането на собствен интернат в рамките на общинската професионална гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“. Събитията от последните седмици сериозно компрометираха публичния образ на „Локомотив“ и това рефлектира върху вече установени отношения с рекламодатели и партньори. Голяма част от тях заявиха желанието си да прекратят търговските и договорни отношения с клуба. На практика съществува реална опасност клубът да не изпълни бюджета в приходната си част, да изпадне в неплатежоспособност и положение на несъстоятелност. В тази обстановка, ние, членовете на ръководството, отказваме да работим под диктат и в режим на оставка. Някои дори вече обмисляме действия за служебно заличаване от Агенцията по вписванията. Струва ни се за целесъобразно Общинският съвет да преосмисли и преразгледа финансовото подпомагане на представителния мъжки отбор. Школата и клуба крещящо се нуждаят от два стандартни тренировъчни терена, от които поне единият да е с изкуствено покритие. Като ръководител на клуба в последните години, смятам че „Локомотив“ може да продължи участието си в първенството основно с юноши и поне четирима футболисти с професионален статут, за да не бъде застрашен професионалният му лиценз. Спортната инфраструктура е онзи фундамент, върху който трябва да градим концепцията си за развитието на футбола в Горна Оряховица. Вярвам, че във Ваше лице, Общинското ръководство ще преосмисли и подреди приоритетите относно организацията и пълноценното функциониране на ОФК „Локомотив“.

 

С уважение Иво Димитров,

 

Председател на УС на ОФК „Локомотив“.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK