Милан

Паоло Малдини: Като технически директор изпълнявам две функции

След като ръководството на Милан реши да даде повече правомощия на легендарния защитник Паоло Малдини, през последните два сезона той беше в основата на привличането на Исмаел Бенасер, Чиприян Татарашану, Брахими Диас и най-чаканото попълнение Сандро Тонали. В качеството си на технически директор пред медии на Апенините и Sky Sport Italia Малдини говори за бъдещето и за своя син:

 

"Когато бях играч и капитан на Милан бях отговорен за действията на съотборниците си на терена. Но като всички останали тренирахме, играехме, спазвахме режим и почти заедно споделяхме отговорността. Сега като технически директор имам две длъжности и мисля за повече от 200 неща. Разбира се, отговорността е по голяма, защото трябва да се решават фундаментални компоненти за бъдещо на клуба. Първата ми длъжност е да стоя във офиса и да се свързвам по телефона с агенти на играчи. След това трябва да ходя на мачовете и да преценявам дали набелязаните играчи ще бъдат в полза на клуба. През годината имах само осем дни почивка. Във футбола винаги има цикли и кръговрат. Аз бях щастлив, че нашият през времето на Берлускони продължи 25 години. Нещата се промениха. Преди треньорът идваше час преди началото на тренировката и си тръгваше заедно с играчите. А сега, ако тренировката е следобедна, треньорът идва на стадиона в 9 часа сутринта и си тръгва в 9 вечерта. През това време прави разбор, гледа видео със схеми на игра и разузнаване на противника .Мнозина ще загатнат, че има някаква семейственост, защото моят син Даниел е в отбора. Следя развитието му от 8-годишен, когато започна в Примаверата на Милан. Той е на почти 19 години и със сигурност ще направи грешки, които ще се отразят и на мене, но колкото по малко, толкова по -добре. Даниел сам избра да стане футболист. Не е със някакъв специален статут, но е момче, което иска да се развива и знае, че трябва да приема всички трудности и да се жертва за тях."

Пламен Трендафилов

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK