Миньор

Славчо Павлов пред F24: Преговаряха с новия треньор зад гърба ми, тръгвам си от Миньор с дълбоко разочарование от ръководството и високо вдигната глава

Главният мениджър на Миньор (Перник) Славчо Павлов обяви пред Football24.bg, че напуска поста си и даде да се разбере, че не е съгласен с политиката на ръководството.

Той каза, че смяната на старши-треньора Юри Васев с Христо Янев е направена зад гърба му и даде да се разбере, че това не е правилния начин да се правят нещата.

"Тръгвам си с високо вдигната глава от Миньор. Вчера след загубата от Надежда (Доброславци) за Купата на България разбрах, че се готви треньорска смяна и вече е говорено с друг треньор. Странното е, че не разбрах това от ръководството, а от помощник-треньора Тони Евтимов", обяви той пред нашата медия.

"В този мач смея да твърдя, че имахме множество голови положения и момчетата играха наистина добре, но съдийството на Христина Гутева, което беше изключително слабо, повлия на крайния резултат. 

"Разбрах за готвената треньорска смяна около 21:30 часа вечерта. Нещо с което аз в никакъв случай не съм съгласен. Лично аз доведох Юри Васев за треньор на Миньор след дълги разговори. Това беше преди 2 години. Тогава отборът имаше куп проблеми и през януари месец 2019 година заемаше деветото място в Югозападната Трета лига".

"Бяхме говорили с тогавашното ръководство да започнем един дълъг проект. Имахме куп проблеми, но въпреки това реших да се завърна в родния си клуб и да помогна с моя опит. Тогавашното ръководство прие моя план за развитие на пернишкия футбол и аз им обещах, че до 3-4 години Миньор ще се завърне в професионалния футбол".

"Васев дойде в отбора и заедно с него, Тони Евтимов и Емил Варадинов започнахме да правим селекцията. Успяхме да изградим едно семейство между управителен съвет, спортно-технически щаб, футболисти и фенове".

"И когато всички трябваше да проявят търпение след две загуби във Втора лига, това не се случи. Шефовете са разговаряли зад гърба ми с друг треньор, но аз не го разбрах от тях. Почувствах се излишен в този момент и не бях съгласен с отстраняването на Васев, защото за мен той си вършеше работата в клуба по един перфектен начин".

"След като бе взето решението Васев да бъде освободен, аз взех решение, че не съм съгласен с това нещо и реших да си тръгна от клуба по свое собствено желание. Славчо Павлов не е бил уволняван, както се пише в някои сайтове. Тръгвам си сам. Обясних всичко това на футболистите. Те застанаха зад нашата философия, която изповядваме за развитието на пернишкия футбол. Те не са съгласни с това прибързано решение. Кога в България футболистите са заставали зад несправедливо уволнен треньор? Мисля, че не се е случвало".

"Юри е един наистина много добър специалист и разви доста качествата на тези момчета. Не мога да работя с хора, които имат различно виждане за развитието на един футболен клуб от моето. Нормално е УС на един клуб да прояви търпение, когато изгражда политика за развитието на даден отбор. Играл съм футбол и в чужбина, и у нас в доста отбори, но не съм виждал никога един клуб да постъпва така. Идват хора, които никога не са се занимавали с футбол и след един месец във футбола правят грешка след грешка. Това е фатално за развитието на футбола у нас". 

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK