Дунав

Дунав привлече близо 55 000 зрители през последния месец с FCDLive

Макар и в Трета лига, „Дунав“ продължава да се радва насолиден интерес показват различните измерители на активността всоциалните мрежи. На особена популярност се радва новиятпроект на „драконите” FCDLive, с който клубът излъчвадомакинствата и гостуванията си в Трета лига, Купата на Българияи Купата на АФЛ. Някои от срещите се заснемат дори с по двекамери, една от които на дрон от въздуха. В рамките наизлъчваните 6 двубоя, дунавци са привлекли интереса на общо 54441 зрители.

 

 

Най-голям е бил зрителският наплив за мача за Купата наБългария с Янтра Габрово, който е гледан от 14 600 зрители. Востаналите двубои средно около 8 000 зрители са гледалимачовете на тима на живо или на запис. Най-активният дял отаудиторията са мъжете между 35 и 44 години.

 

 

Безплатното излъчване на мачовете на „Драконите“ всъщносте помогнало за увеличаване на аудиторията на тима и зазадържането на посещаемостта на стадиона. Според ръководствотона клуба това начинание отваря и още една възможност завзаимодействие с рекламодатели.

 

„Идеята да излъчваме мачовете си на живо във Facebookдойде като реакция на желанието на стотици русенци извън градада гледат мачовете ни. Получаваше се куриозна ситуация, в коятоте помагаха със сериозни суми чрез покупка на онлайн билети, анямаха възможност по никакъв начин да гледат отбора. Оказа сеобаче, че начинанието предизвика сериозен успех и имаме реалнавъзможност да докараме странични приходи от реклама по времена излъчванията на срещите ни, като вече има реален интерес отфирми да използват платформата в социалните медии запопуляризиране на своите услуги. Бидейки в 21 век, активнатаработа по дигитализацията на клубовете и комуникационнатаполитика, е нещо задължително за развитието на всякаорганизация”, заяви главният мениджър на клуба с ресорадминистративно и бизнес развитие Деян Йорданов.

 

Излъчването на мачовете на живо се очертава да бъдеосновна възможност за феновете да следят своя отбор и вконтекста на усложняващата се ситуация с разпространението наепидемията от COVID-19, която поставя под съмнениеприсъствието на публика по време на масови мероприятия. Клубътще продължава да полага целенасочени усилия да развива новатаси услуга, като я направи по-атрактивна, по-качествена и по-надеждна.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK