Славия

Славия е сред най-младите на Балканите

Славия е най-младият отбор в Първа лига и в Топ 20 на Балканите, показва последното проучване на швейцарската футболна обсерватория. В изследването се уточнява, че не е калкулиран последният кръг от първенството. Средната възраст на „белите“ е 25,4 години, докато лидер по този показател на Балканите е босненският Младост с 23,3 средна възраст.

 

Повечето от отборите преди Славия са от Словения, Босна и Черна гора. Сред малкото представителите на другите държави са сръбските Рад (24,0) и Спартак Суботица (24,0), а най-стойностният тим без съмнение е хърватският Риека (24,3). 

 

Абсолютните младоци във футболна Европа са в Латвия и Словакия. Прибалтийският Мета е на немислимата възраст от 20,7 г, докато Жилина е на 21,2 г.

 

Въпреки присъствието на 39-годишния Ибрахимович Милан е най-младият тим в Топ 5 на първенствата. Росонерите са на 24,5 години, а тройката се допълва от Монако (24,7) и Реймс (24,8). Що се отнася до двата колоса от Испания, Барселона е малко по-млад с 28,0 средна възраст, докато Реал е на 28,3.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK