Марек1915 - Дупница

Марек иска във Втора лига, но няма пари

Светлина в тунела за Марек се появи на хоризонта, но кота 400 000 лв., колкото са нужни за издръжка във Втора лига, все още е химера. Това предупреди президентът на клуба Цветан Видински в анонса си, че отборът е на път да се сдобие с генерален спонсор. Марек е лидер в Югозападната Трета лига.

 

"Привлякохме интереса на бизнеса с добрите си игри и с лидерската позиция. Сериозен е приносът и на феновете ни. Водени са преговори, но нека не дърпаме дявола за опашката с повече подробности за нещо, което все още не е станало факт. В условията на пандемия е много трудно за всички отрасли. Трябва да покажем, че работим честно и правилно, да ги запалим за идеята, защото те са външни хора, които са тук не повече от година. Ако им хареса отношението на публиката и играта на тима, може да се случат хубави работи. Не бива обаче да се отдаваме на напразни мечти за Втора лига. Инвестицията за подобно предизвикателство е голяма, защото нямаме база, нужни са ни още два терена, на които да тренираме. Минимум 400 000 лв. са необходими за професионален футбол. С тази сума бихме могли да си оправим базата, а и дали сме в състояние да осигурим тези пари. Срещаме огромни трудности да намерим 120 000 лв., а какво остава за тройно повече", коментира силният човек на "Бончук" пред struma.bg.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK