Милан

Ибра: Дойдох да променя Милан! Топката е най-добрият ми приятел

Звездата на Милан Златан Ибрахимович говори за формата на отбора от началото на сезона и заяви, че целта му е била да промени тима след завръщането си в състава на "росонерите". 

 

Милан е първото място в класирането след 9-ия кръг и водят с 5 точки пред втория. 

 

През този сезон Ибра има 10 гола в 6 мача. 

 

"Първият въпрос, който ми зададоха, когато се върнах тук, беше свързван с всички бивши футболисти, които са се завръщали в състава и не са се представяли на нивото от първия си престой. Те всички се бяха провалили. Каква е разликата в моя случай? Никога не съм губил страстта за това, което правя", коментира Златан пред сайта на УЕФА. 

 

"Всеки път, когато излизам на терена, се чувствам като малко дете, което е получило бонбон за първи път. Топката е най-добрият ми приятел и искам да съм с него до края на живота ми." 

 

"Животът е пълен с предизвикателства. За мен беше огромно предизвикателство  да се опитам да променя манталитета, ситуацията и да накарам играчите да разберат какво е Милан. Милан, който аз познавам, е Милан, който целият свят познава."

 

 "На терена винаги с мен са характерът ми, личността ми и очевидно качествата ми. Подлагам под напрежение съотборниците ми, опитвам се да извлека максимума от тях. Някои го приемат добре, но други не могат да го понесат." 

 

 "На някои им е изключително трудно да се представят на високо ниво, когато ние решим, че ще го правим, а аз реших, че ще го правим всеки ден. Начинът, по който тренираш, е начинът, по който играеш 

 

"Никога не съм доволен, винаги искам повече. Вероятно това е причината да съм тук днес и да правя това, в което съм добър. Не виждам много играчи, сега или в миналото, което да са способни на това, което правя аз. Възприемам се като Бенджамин Бътън, ставам по-млад всеки ден. Имам нуждата да се чувствам жив, да чувствам, че давам нещо", коментира още Златан.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK